Üdvözöljük a Pro-Team Nonprofit Kft. honlapján!

Munkaerő-piaci szolgáltatás biztosítása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A „Pro-Team” Rehabilitációs Nonprofit Kft a Szabolcs – Szatmár –Bereg Megyei Kormányhivatal támogatásával 39 fő jól felkészített, elméletben és gyakorlatban is jártas diplomás szakemberrel valósított meg munkaerő-piaci és foglalkozási információ nyújtást, a megye 10 Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályán. (Baktalórántháza, Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári, Vásárosnamény)

Társaságunk 2018. 08. 01 – 2019. 07. 31 között sikeresen megvalósított program eredményeként összesen 19179 fő álláskereső részére biztosított egyéni és csoportos formában információnyújtást, mely által az álláskeresők részletes, személyre szabott tájékoztatást kaphattak. A munkaerő-piaci és foglalkozási információ nyújtás magába foglalta az ellátásokról, támogatásokról, szolgáltatásokról szóló információnyújtást, továbbá kiterjedt az internetes, és a médiacsatornákon történő álláskereséssel kapcsolatos ismeretekre, valamint a foglalkoztatással összefüggő jogszabályok értelmezésére.

Az ügyfelek célzott, egyénre szabott foglalkoztatás felé történő irányítása nagymértékben támogatta a megfelelő munkáltatókkal, tanácsadó, civil információs szervezetekkel való kapcsolatfelvételt, valamint öninformációs rendszer használatában való eligazodást, amely mindenképp elősegítette a mielőbbi elhelyezkedést.

Az eredményesen működő projekt hozzájárult a nyilvántartásában szereplő regisztrált, hátrányos helyzetben lévő álláskeresők elhelyezkedési esélyeinek növeléséhez, elsősorban a helyi üres álláshelyek betöltésének elősegítése kapcsán. A szolgáltatás támogatta mindazokat, akik bizonytalanok saját életútjuk megtervezésében illetve megváltozott élethelyzetbe kerültek, valamint azokat, akiknek a munkakeresését nehezítette az, hogy nem rendelkeztek az elhelyezkedéshez szükséges információkkal.

Szervezetünk nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy immáron 3. éve eredményes programot valósított meg a munkaerő-piaci szolgáltatások körébe tartozó munkaerő-piaci és foglalkozási információnyújtás megyei szintű szolgáltatás biztosításával. A szolgáltatás által hozzájárulhatott a hátrányos helyzetű személyek nyílt munkaerőpiacra történő integrálásához, ezáltal is javítva a térség foglalkoztatáspolitikai mutatóit.

A program felelősei: dr. Molnár Tímea- projektvezető, Bodnár Judit – szakmai munkatárs, Tóth József- pénzügyi munkatárs