Üdvözöljük a Pro-Team Nonprofit Kft. honlapján!

Munkaerő-Piaci Szolgáltatás Biztosítása Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében

A „Pro-Team” Rehabilitációs Nonprofit Kft a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal támogatásával 39 fő jól felkészített, elméletben és gyakorlatban is jártas diplomás szakemberrel valósít meg munkaerő-piaci és foglalkozási információ nyújtást, a megye 10 Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályán (Baktalórántháza, Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári, Vásárosnamény).

Társaságunk 2017. 06. 15 – 2018. 06. 14 között minimum 18 720 fő álláskereső részére biztosít egyéni és csoportos formában információnyújtást, mely által megvalósul az álláskeresők részletes, személyre szabott tájékoztatása, ami magába foglalja az ellátásokról, támogatásokról, szolgáltatásokról szóló információnyújtást, továbbá kiterjed az internetes, és a médiacsatornákon történő álláskereséssel kapcsolatos ismeretekre, valamint a foglalkoztatással összefüggő jogszabályok értelmezésére. Az ügyfelek célzott, személyre szabott foglalkoztatás felé történő irányítása nagymértékben elősegíti a megfelelő munkáltatókkal, tanácsadó, civil információs szervezetekkel való kapcsolatfelvételt, valamint öninformációs rendszer használatában való eligazodás is a mihamarabbi elhelyezkedést támogatja.

Az eredményesen működő projekt hozzájárul a nyilvántartásában szereplő regisztrált, hátrányos helyzetben lévő álláskeresők elhelyezkedési esélyeinek növeléséhez, elsősorban a helyi üres álláshelyek betöltésének elősegítése kapcsán. A szolgáltatás támogatja mindazokat, akik bizonytalanok saját életútjuk megtervezésében illetve megváltozott élethelyzetbe kerültek, valamint azokat, akiknek a munkakeresését nehezíti az, hogy nem rendelkeznek az elhelyezkedéshez szükséges információkkal.

Összességében elmondható, hogy a munkaerő-piaci és foglalkozási információnyújtó szolgáltatás keretében az ügyfelek eligazítása, segítése a mindennapi hivatali munkavégzés gördülékenységét biztosítja, valamint kiemelhető, hogy az álláskeresők munkaerő piacra történő integrálása évek óta javítja a megye foglalkoztatáspolitikai mutatóit.

A program felelősei: Molnár Tímea- projektvezető, Bodnár Judit – szakmai munkatárs, Tóth József- pénzügyi munkatárs.