Üdvözöljük a Pro-Team Nonprofit Kft. honlapján!

Munkaerő-Piaci Szolgáltatások Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében

A „Pro-Team” Rehabilitációs Nonprofit Kft a Szabolcs – Szatmár –Bereg Megyei Kormányhivatal támogatásával 39 fő jól felkészített, elméletben és gyakorlatban is jártas diplomás szakemberrel valósított meg munkaerő-piaci és foglalkozási információ nyújtást, a megye 10 Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályán (Baktalórántháza, Csenger, Fehérgyarmat, Kisvárda, Mátészalka, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári, Vásárosnamény).

Társaságunk 2017. 06. 15 – 2018. 06. 14 között sikeresen megvalósított program eredményeként összesen 19576 fő álláskereső részére biztosított egyéni és csoportos formában információnyújtást, mely által az álláskeresők részletes, személyre szabott tájékoztatást kaphattak. A munkaerő-piaci és foglalkozási információ nyújtás magába foglalta az ellátásokról, támogatásokról, szolgáltatásokról szóló információnyújtást, továbbá kiterjedt az internetes, és a médiacsatornákon történő álláskereséssel kapcsolatos ismeretekre, valamint a foglalkoztatással összefüggő jogszabályok értelmezésére.

Az ügyfelek célzott, egyénre szabott foglalkoztatás felé történő irányítása nagymértékben elősegítette a megfelelő munkáltatókkal, tanácsadó, civil információs szervezetekkel való kapcsolatfelvételt, valamint öninformációs rendszer használatában való eligazodást, amely mindenképp elősegítette a mielőbbi elhelyezkedést.

Az eredményesen működő projekt hozzájárult a nyilvántartásában szereplő regisztrált, hátrányos helyzetben lévő álláskeresők elhelyezkedési esélyeinek növeléséhez, elsősorban a helyi üres álláshelyek betöltésének elősegítése kapcsán. A szolgáltatás támogatta mindazokat, akik bizonytalanok saját életútjuk megtervezésében illetve megváltozott élethelyzetbe kerültek, valamint azokat, akiknek a munkakeresését nehezítette az, hogy nem rendelkeztek az elhelyezkedéshez szükséges információkkal.

Szervezetünk nagyszerű lehetőségnek tartja, hogy ismét részt vehetett a munkaerő-piaci szolgáltatások körébe tartozó munkaerő-piaci és foglalkozási információnyújtás megyei szintű biztosításába, mely által hozzájárulhatott a hátrányos helyzetű embertársak mielőbbi munkaerő piacra történő integrálásához, ezáltal is javítva a térség foglalkoztatáspolitikai mutatóit.

A program felelősei: Molnár Tímea- projektvezető, Bodnár Judit – szakmai munkatárs, Tóth József- pénzügyi munkatárs