Üdvözöljük a Pro-Team Nonprofit Kft. honlapján!

Növényi szövettenyésztés és mikroszaporítás

Növényi szövettenyésztés és mikroszaporítás

A Pro-Team Nonprofit Kft. nyíregyházi székhelyű, több mint 2000 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztató nonprofit vállalkozás, több, mint 50 telephellyel.

A Pro-Team Nonprofit Kft. egyik fő tevékenysége a növény-biotechnológia fontos elemét alkotja, ez a növényi szövettenyésztés és mikroszaporítás. Az in vitro (azaz lombikban történő) mikroszaporítás során a különféle növényfajok, fajták szöveteit, szerveit szaporítjuk steril, ellenőrzött körülmények között. Ez az ivartalan szaporítási mód lehetőséget teremt igen nagy mennyiségű homogén növényanyag felszaporítása és fenntartása kis helyen, klímakamrában. A speciális megvilágítású, klimatizált nevelő egy négyzetméterén akár 30-40.000 növény nevelhető egyidejűleg. A laboratóriumból kikerülő növények állandó minőségűek és (a dolog természeténél fogva) mentesek mindenféle kórokozótól, kártevőtől, tehát elit minőségűek.

A Pro-Team Nonprofit Kft. három telephelyén, összesen 30 steril munkaasztalon, 70 fő foglalkozik ilyen jellegű kutatással és termelőmunkával. Ez nemzetközi mércével mérve is jelentős kapacitás, mely alkalmas évi akár 10 millió növény előállítására is. Szakembereinknek sokéves tapasztalata van az alábbi fajok mikroszaporításában:

Növényi szövettenyésztés és mikroszaporítás
Növényi szövettenyésztés és mikroszaporítás

Fő termékünk: Arundo donax (Olasznád)

További termékek:

  • Miscanthus sinensis (Kínai nád)
  • Paulownia (Császárfa)
  • Nephrolepis (páfrány)
  • Phalenopsis (Lepkeorchidea)
  • Levéldísznövények, fűszer és gyógynövények.