Pro-Team Nonprofit Kft.

Molde és Tallin szőnyegek

Anyagösszetétel: 100 % gyapjú
Felhasználás: normál forgalmú lakossági helységek, kis forgalmú irodák, intézmények
Elhelyezés: száraz, pormentes felületre
Moshatóság: Gépben, vagy kézzel legfeljebb 30 °C hőmérsékleten. Öblítés legfeljebb 30 °C hőmérsékleten, centrifugálás.
Vasalás: nem vasalható
Fehérítés: nem fehéríthető
Gépi szárítás: Gépi szárítás kímélő programmal
Vegytisztítás: vegyileg tisztítható
Gyártó: Pro-Team Nonprofit Kft, Nyíregyháza Lujza u.4.
Származási hely: Magyarország

Kézi készítésű szőnyegek

Tisztítás:

Az új szőnyeg hosszabb életű, tartósabb  és szebb kinézetű lesz, amennyiben rendszeresen porszívózzák. A porszívózás segíti megelőzni, hogy a szennyeződések a szőnyeg felületéről beivódjanak a szőnyeg szálai közé, ahol felhalmozódnak és a felület kopását okozzák. A rendszeres tisztításra a hagyományos, szívófejes típusú porszívó használatát ajánljuk. A forgó vagy rotációs kefével rendelkező, önjáró porszívó használata károsíthatja a szőnyeg felületét. A kézzel szőtt szőnyegek vizes porszívózása, vagy vizes tisztítása nem javasolt.

Az általunk gyártott forgalmazott szőnyegeinket az emberi kézi munka és kreativitás varázsolja mindegyik terméket egyedivé. Ennél fogva apróbb különbségek és eltérések lehetnek a színekben és a méretekben. Ettől lesz igazán egyedi az általunk gyártott szőnyeg.

A mindennapi használat során bármikor előfordulhat, hogy szőnyegén folt keletkezik. Nagyon fontos, hogy a folt tisztítása esetén soha ne hagyja a foltot beszáradni. A folteltávolítás sikere elsősorban a folt keletkezése és eltávolítása között eltelt időtől függ. Tisztítás előtt a darabos szennyeződést és a felületen lévő folyadékot mindig el kell távolítani, fel kell itatni. Célszerű az alkalmazni kívánt folteltávolító szert használat előtt egy kevésbé látható helyen kipróbálni, hogy a szőnyeg színét, anyagát az nem károsítjatja-e. A folt eltávolításához tiszta, nem festett, lehetőleg fehér puha rongyot használjunk, amit sűrűn cseréljünk. Ügyeljünk arra, hogy a tisztítószer ne szivárogjon le a szőnyeg belsejébe. A tisztítást a szőnyegtisztítón feltüntetett utasítás szerint kell végezni. Ügyelni kell arra, hogy a szőnyeg ne legyen átáztatva! Utána a szőnyeg gyors és teljes száradása szükséges.

Fontos: Kérjük a következők mellőzését:

  • dörzsölést, melynek hatására a szőnyeg szálai elfilcesedhetnek,
  • kefés porszívózást, mely sértheti a szálak felületét,
  • hideg vizes átmosást, mely a foltokat maradandóvá, a tisztítószert pedig híggá és hatástalanná teszi .

Nagyon fontos, hogy csak kimondottan szőnyegtisztításra javasolt szert használjon, természetesen minden esetben betartva a gyártó erre vonatkozó utasításait!

A fenti tisztítási tanácsok általános javaslatok. Reméljük, hogy alábbi hasznos tanácsainkkal hozzájárultunk ahhoz, hogy szőnyege sokáig otthona dísze legyen.

Óvja a szőnyeget az erős napfénytől és a durva mechanikus hatásoktól. A bútorok tologatása, a kemény görgők, a túl erős porolás károsíthatják a szőnyeget. Védje a szőnyeget a nyíló ajtó koptató és gyűrő hatásától. Az egyenletes igénybevétel érdekében érdemes a szőnyeget tisztítás után időnként elfordítva visszahelyezni.

Elérhetőségeink:

© Pro-Team Nonprofit Kft.